Print Icon
 

2014/4. hírlevél

Tisztelt Ügyfelem!

Először is szeretném megköszönni Önnek, hogy ismét elolvassa hírlevelemet. Remélem, hogy most is tudok Önnek hasznos információkat nyújtani és mihamarabb találunk Önnek is megfelelő pályázatot. Bár a nyitott pályázatok száma igen kevés, hamarosan megjelennek azonban az új lehetőségek. Görgessen lejjebb és olvassa el!


Az aktuális hírlevélhez jó olvasgatást kívánok!

Üdvözlettel: Baksa Eszter


Önerő, saját erő, saját forrás?
Sokszor megkérdezik tőlem az ügyfeleim, hogy lehet-e saját forrás egy ingatlan? Erre a válaszom: NEM. Az önerő / saját erő / saját forrás - bármely néven is emlegessük - kizárólag számlapénz lehet, ami származhat a pályázó saját forrásából vagy hitelből egyaránt. A pályázatok többsége azt kéri, hogy legalább 10%-nyi saját erőt mutassunk be, ezt bankszámlakivonattal lehet igazolni. Ezért nem lehet az ingatlan saját erő, hiszen az nem áll pénz formájában rendelkezésünkre. A saját erő változó mértékű, attól függ, hogy mekkora a támogatási intenzitás. Vagyis az alábbi képlettel tudnám leírni:

Teljes beruházás (100%) = Támogatás (x %) + Saját erő (100-x %)

Minél nagyobb tehát a támogatási intenzitás, annál kevesebb saját erő kell a pályázathoz. A vállalkozások esetében szinte minden esetben kell saját erőt biztosítani a pályázathoz, azonban a non-profit szervezetek, önkormányzatok, iskolák gyakran kapnak 100%-os támogatást, így nem kell saját erőt biztosítaniuk a pályázat megvalósításához.

Aktuális pályázatok

Vállalkozásoknak

 • Telephelyfejlesztés a Tisza-tó térségében - akár 70%-os támogatás építésre,bővítésre és eszközbeszerzésre 2014. április 4-ig, ha legalább 1 fő részére munkahelyet teremt
 • Ipartelepítés Közép-Dunántúlon (Komárom-Esztergom, Fejér és Veszprém megye) - akár 60%-os támogatás építésre, bővítésre és eszközbeszerzésre ha legalább 35 fő részére munkahelyet teremt
 • Gyakornoki program támogatása - szakképzettséget szerző pályakezdők 9 hónapig történő foglalkoztatásának 100%-os támogatása, cserében további 4,5 hónapig kell foglalkoztatni az új munkavállalót

Magánszemélyeknek

  Várható pályázatok vállalkozások részére

  Várható pályázatok iskoláknak, non-profit szervezeteknek, önkormányzatoknak

  Várható pályázatok magánszemélyeknek

  • Trafik / Dohánybolt pályázat várható - A trafiktörvény szerint ahol a dohányboltok működési joga nem rendes megszűnéssel szűnik meg, ott a megszűnéstől számított 45 napon belül új pályázatot kell kiírni.

  Az Év Anyavállalata 2014 verseny
  Az Év Anyavállalata 2014

  Ahogy tavaly, úgy idén is elindultam az "Év Anyavállalata" címért, mely olyan nőknek kínál megjelenési lehetőséget és versenyt, akik kisgyermekük mellett építik saját vállalkozásukat. Mivel én is ebbe a táborba tartozom, így azt a célt tűztem ki magam elé, hogy idén szeretnék bekerülni az első 10 helyezett közé. Ebben kérem az Ön segítségét is, 2014. április 8-tól indul a szavazás, ha ideje engedi, egy szavazattal legyen kedves támogatni. Addig a bemutatkozó anyagomat itt tudja megtekinteni. Köszönöm!


  Ügyfeleim kérdezték

  Kérdés: Új munkaerő felvételéhez van támogatás? Válasz: Jelenleg egyetlen pályázatot tudok ajánlani, mely során 25 év alatti középfokú végzettségű munkavállaló esetén támogatják 9 hónapig a felvett alkalmazott bérét, járulékait, valamint egy mentor számára is havi bért fizethet a pályázó. Erről bővebben itt olvashat.


  Ha Önnek is van olyan kérdése, amire még nem adtam választ, kattintson ide és írjon email-t.


  Likviditási problémákra megoldás: Faktoring

  Debt-Invest

  Mi az a faktoring? A szállító és vevő közötti kereskedelmi megállapodásban meghatározott, fizetési haladékkal (30-90 nap) rendelkező számlaköveteléseknek ellenérték fejében harmadik félre – a faktorra – történő engedményezése.A faktoring kiváló finanszírozási eszköz a kereskedelem területén működő nyitvaszállítási és halasztott fizetési formában történő értékesítést vállaló cégek számára.


  A faktoring kalkulátort itt érheti el. Ha szüksége van a Debt-Invest Zrt. szolgáltatásaira, írjon email-t nekem, vagy vegye fel velük közvetlenül a kapcsolatot és hivatkozzon rám (Baksa Eszter - ECOPROFIN Kft.)


  Pályázatok - Pályázzatok a Facebook -on is