Print Icon
 

2013/09. hírlevél

Tisztelt Ügyfelem!

Örömmel értesítem, hogy elindult a Pályázati Értesítő! Remélem, hogy az Ön számára is sok hasznos információval tudok szolgálni elsősorban a pályázatok témakörében. Tervem szerint minden hónap utolsó hetében fogom Önnek kiküldeni a következő hónapra vonatkozó aktuális pályázatokat és a szakma releváns híreit. Mivel szeptemberben indul a Telephelyfejlesztés című pályázat, ezért ehhez kapcsolódik a hírlevél összes cikke - kivéve a hajvágást, de ahhoz tovább kell olvasnia...


Jó olvasgatást kívánok! Üdvözlettel: Baksa Eszter


Kell-e a cégének telephely?

Igen! A pályázatokat két területi egységbe lehet sorolni:

  • KMR, vagyis a közép-magyarországi régió területi egysége, mely magában foglalja Budapestet és Pest megyét

  • Konvergencia régiók, amely az összes többit megyét magában foglalja

A KMR régió fejlettségi szintje magasabb, így ott kisebb a támogatás mértéke és az igénybe vehető támogatások összege. Ezért fontos lehet Önnek is, hogy legyen vidéki telephelye, hogy magasabb támogatást tudjon igénybe venni. Ehhez 3 fontos szempontot kell figyelembe vennie:

  1. LHH, vagyis a leghátrányosabb helyzetű térségeket támogatják a leginkább

  2. Gazdaságfejlesztési pályázatok esetében a 10 fő alatti mikrovállalkozások kizárólag a városias településeken pályázhatnak

  3. Mezőgazdasági célú pályázatok esetében a 10.000 fő lakos alatti településeken kaphatnak általában támogatást a vállalkozások

Jól látható tehát, hogy a pályázati cél dönti el, hogy melyik településen éri meg telephelyet bejegyeztetni és ott fejleszteni. Már most érdemes bejegyeztetni azt a vidéki telephelyet, ahol később pályázni akar, mert a pályázat beadáskor minden esetben csak olyan helyre lehet pályázni, ami a cégkivonatban már megjelenik, nem érdemes várni, emiatt ne maradjon le a legjobb pályázatokról!


Aktuális pályázatok

Az Év Anyavállalata 2013

Bizonyára sokan tudják Önök közül, hogy munkámat immár 7 hónapos kisfiam mellől látom el. Ezért is kaptam kedvet arra, hogy induljak az "Év Anyavállalata - 2013"versenyen. Az idén 4. alkalommal megrendezett versenyen olyan vállalkozónők indulhatnak, akik legalább egy 6 évesnél fiatalabb gyermekkel rendelkeznek és vállalkozásukat aktívan építik a családi tennivalók mellett. Nagyonszépen köszönöm a sok támogató szót és referencia levelet, végül a közel 100 fős mezőnyből az 53. helyen végeztem. A jövő évi célom, hogy dobogós legyek, ebben az Ön segítségére is számítok!

A velem készült interjút itt tudja elolvasni.


Pályázati anyavállalat

A héten a férjem úgy döntött, hogy levágja kisfiúnk haját, mert helyenként már nagyon megnőtt. Íme az eredmény. Én már csak a végeredményre léptem be a szobába. Másnap, hogy ne sértsem meg, megkérdeztem, hogy egy kicsit kiigazíthatom-e, mert még látok néhány hosszú szálat. Az eredmény olyan jól sikerült, hogy elhatároztam, ha igazak a hírek és tényleg nem lesz szükség pályázatírókra, akkor átképzem magam fodrásznak, ha már ilyen rejtett tehetség lakozik bennem.


Ügyfeleim kérdezték

Kérdés: "Lehet-e ingatlan a pályázathoz szükséges saját forrás?" Válasz: NEM. Saját forrást (más néven: saját erőt, önerőt) minden esetben bankkivonattal kell igazolni, mely lehet a cég saját pénze, vagy bank által biztosított hitel. Azonban a pályázati pénzek utalásához gyakran fedezetet kérnek (más néven: biztosítékot, garanciát), ilyenkor az ingatlan megfelelő garanciát adhat.


Szőke István és az egyszeri pályázatíró
Szőke István - Mindszent

Tavaly érkezett egy telefon Pistától, aki kétségbeesetten panaszolta nekem, hogy nyert egy nagy Telephelyfejlesztés pályázatot és most azt sem tudja, mit csináljon. Hirtelen csak annyit tudtam mondani: örüljön! Erre ő még inkább elkeseredett, hogy nem ez a baj, hanem, hogy a pályázatíróját már kifizette, aki közölte, hogy ő nem ért a kifizetési kérelmek összeállításához, azt már oldja meg Pista, ahogy tudja. Nos, ekkor hívott engem, hogy vállalnám-e a megbízatást. Természetesen azonnal igent mondtam, az az én filozófiám az, hogy ügyfeleim minél előbb pénzhez jussanak, ma pedig már ott tartunk, hogy az utolsó záró ellenőrzésen is mindent rendben találtak az ellenőrök. Gratulálok a gyönyörű új üzemcsarnokhoz, ahol acélszerkezetek gyártásával tudnak foglalkozni (és még a Queen Mary II-re is szállítottak acélt!), kívánom, hogy sok-sok munkájuk legyen!


Telephelyet vásárolna?

City Cartel

Ingatlanos kérdésekben én mindig a City Cartel siófoki irodájához fordulok, mert gyors és hasznos információkkal tudnak szolgálni, ügyfeleim részére pedig hamar megtalálják a megfelelő telket, épületet. Ha Ön is szeretne új telephelyet vásárolni, javaslom, hogy keresse fel őket mielőbb és hivatkozzon rám.


Pályázatok - Pályázzatok a Facebook -on is