Print Icon
 

2013/10. hírlevél

Tisztelt Ügyfelem!

Ebben a hónapban nehéz volt összeraknom Önnek a Pályázati Értesítőt, mivel alig jelentek meg új pályázatok. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a 2007-2013 tervezési időszak végén járunk, a források nagy része már kimerült, vagy legalábbis szerződéskötés előtt állnak, így már sokkal kevesebb az új pályázati lehetőség. Ezzel viszont együtt jár, hogy 2014-ben valószínűleg pályázati dömpingre számíthatunk! Azért a legfrissebb információkat most is összegyűjtöttem Önnek.


Jó olvasgatást kívánok! Üdvözlettel: Baksa Eszter


Energiahatékonyság
Az előbb hallottam a rádióban, hogy egy amerikai meteorológus sírva fakadt a repülőtéren, amikor meghallotta, hogy egy ENSZ jelentés szerint 95%-ban az emberek okozzák a klímaváltozást. Megfogadta, hogy mostantól soha többé nem utazik repülőgépen! Ha Ön is szeretne hozzájárulni a klímaváltozás lassításához, akkor erre megfelelőek a pályázatok és talán még a repülésről sem kell lemondani, ha csak nem akarja ezt önként vállalni. Szerencsére a pályázatok nagy részét az engeriahatékonyságra, megújuló energiaforrások felhasználására lehet fordítani. Vállalkozások esetében a "Telephelyfejlesztés" pályázatoknál pl. plusz pontot jelent, ha ilyen jellegű beruházást is vállal a cég. Iskoláknak pedig most van egy nagyon jó pályázat arra, hogy az épületet úgy korszerűsítsék, hogy ezáltal energiahatékony iskolák jöhessenek létre.

Aktuális pályázatok

Magyar Vállalkozónők Közhasznú Egyesülete

Csatlakoztam a MaVan csapatához, mert úgy gondolom, hogy hasonló célok motiválnak engem is, mint a csapatot alkotó többi vállalkozónőt. Valamint az is nagyon tetszik, hogy minden hónapban van egy szerda, amikor előadásokat hallgathatunk egymástól, megosztjuk egymással a tapasztalatokat - a belépett tagok pedig a hangfelvételeket megkapják. Ha Önt is érdekli az egyesület, itt tud többet olvasni.


Pályázati anyavállalat

Mikor kiderült, hogy babát várok, anyukám sokszor elmondta nekem, hogy nagyon fontos, hogy a gyereknek minden nap olvassak. Amióta hazahoztuk a kórházból a gyereket, én azóta betartom ezt. Minden nap olvasok neki. Emlékszem, amikor éppen a pápaválasztásról cikkeztek az újságok, nagyon jó írásokat tudtam neki felolvasni. Elmeséltem anyukámnak, ő pedig sírva nevetett.... ugyanis ő a mesékre gondolt. Hát, amint látják, most itt tartunk... mindig csak az ÜZLET!


Ügyfeleim kérdezték

Kérdés: Családi házak vagy társasházak esetében nyílászáró cserére van-e pályázat? Válasz: Sajnos most nincs. A korábbi gyakorlat szerint azonban nem elég csak a nyílászáró cseréket vállalni, hanem egyéb energiahatékony megoldásokat is alkalmazni kell, hogy az épület energetikai besorolása javuljon (legalább 2 fokozatot). Ha Önnek is van olyan kérdése, amire szeretne választ kapni, küldje el most, szívesen válaszolok!


Balassa Szalon
Balassa Szalon - Siófok

Balassa István mesterfodrász is olvasta ez előző hírlevelemet és azonnal telefonált, hogy én maradjak pályázatíró, majd ő kiigazítja a kisfiam frizuráját. Cége, a Balassa Bt. 6.750.000.- forint támogatást és ugyanekkora összegű hitelt nyert a "Mikrovállalkozások fejlesztése" vagy közismertebb nevén a "Kombinált Mikrohitel" pályázaton, így új irodát tudott vásárolni Siófok belvárosában, ahol ezentúl az adminisztratív tevékenységeket, valamint a portfólió fotózásokat fogja munkatársaival végezni. Ezúton is gratulálok!


Pályázatok - Pályázzatok a Facebook -on is