Maastricht blijft taaktunen

De gemeente Maastricht heeft – met steun van het A en O Fonds Gemeenten – taaktunen toegepast. De werkdruk is afgenomen, het werkplezier toegenomen en managers kunnen beter sturen. Die resultaten zijn zo positief dat Maastricht hiermee doorgaat. Benieuwd naar alle resultaten en de aanpak? Het A en O Fonds heeft dit praktijkverhaal kort beschreven


Jos Simons, manager sector ruimte gemeente Maastricht: "Taaktunen helpt je als manager samen met je medewerker en medewerkers onderling oplossingen te realiseren op drie niveaus: individu, groep en organisatie. Zo sla je twee vliegen in één klap: de werkdruk wordt aangepakt en de organisatie innoveert!"

Medewerkers enthousiast 

over taaktunen

Medewerkers van de Maastrichtse pilot zijn positief over de taaktuner. Dat lieten zij weten tijdens een enquête en in een videofilm die over taaktunen is gemaakt. De taaktuner biedt hen een handvat voor job-crafting: invloed door inzicht in hun takenpakket. Een afname van de werkdruk en toename van effectiviteit en plezier zijn het resultaat. 

Agenda

Wilt u het werk gezond en effectief organiseren? Kom kennis en inspiratie halen op een lezing of in de eendaagse training "De menselijke organisatie' en leer hoe u opwaartse druk ontwikkelt. Bekijk hier de agenda.

Maastricht pakt werkdruk bij de bron aan 

Nieuw middel tegen stress 

Realistische afspraken

Hoe stuur je op output?

Netwerk Archimedes: adviseurs voor ontwikkeling van opwaartse druk