Aandacht maakt alles mooier

Augustus

Augustus is de oogstmaand. Van de dauw 's ochtends tot de lange warme avonden is het voor mij een maand om van te genieten. De lange schoolvakanties uit mijn jeugd hebben op deze maand een onuitwisbare stempel gedrukt van een tussenperiode van vertraagde tijd. Je oogst mentaal wat je hebt gezaaid en je kijkt natuurlijk ook vol verwachting vooruit. Mijn oudste dochter gaat studeren. Er zal veel veranderen.


Verandering is de nieuwe zekerheid. Om daarvan te kunnen genieten wordt vertragen belangrijker. Dansend op een tijdgeest waarin alles sneller lijkt te gaan worden we meestal meegenomen in onze eigen mentale versnelling. Ik kan daar ook van genieten, maar zonder aandacht werkt het niet. Samenwerking heeft me daarbij geholpen. Die samenwerking is mijn waardevolle oogst.


Aandacht

Vorig jaar noemde ik in een zomerblog over vertraging het boek Een mooie jonge vrouw van Tommy Wieringa. Nu spreekt hij mij 's avonds in een commercial de woorden toe: 'Aandacht, echte aandacht, waar zie je dat nog?' Aandacht is hot. Dit jaar gaat mijn zomerblog dan ook over de aandacht van IKEA. De meubelmultinational heeft wel aandacht, maar waarvoor? Graag neem ik je op basis hiervan mee in argumenten dat marketing in organisatieontwikkeling een voortrekkersrol zal gaan vervullen. Wie had dat gedacht?


Perspectief

Misschien heeft het onderwerp aandacht ook jouw belangstelling en wil je er nader mee kennismaken. Samen met Stadswerk verzorg ik op 19 oktober met waardecreatienetwerk Archimedes voor managers in de transitie van het ruimtelijk domein een inspiratiebijeenkomst. En bij beroepsvereniging BAenO spreken we op 21 september met onderzoekers en adviseurs van medewerkersonderzoeken over de implicaties hiervan voor onderzoek naar werkdruk. De toepassingspraktijk speelt in beide bijeenkomsten een belangrijke rol.


Open dag

Op 28 november, op de zelfverklaarde dag van het werkgeluk, willen wij een open dag over het thema aandacht organiseren. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden en na de zomer een uitnodiging ontvangen? Meld je dan hier aan of (op de OPEN button onder de brief).


Archimedes maakt meters            

Ons waardecreatie netwerk Archimedes groeit gestaag, zowel in aansluiting bij klanten als het aantal ondernemers en professionals in ons netwerk. We zijn dan ook erg trots op onze laatste ontwikkeling: de conversiemeter. Met dit instrument wordt de organisatieontwikkeling gericht ondersteund via zorgvuldig samengestelde vragen. Daarmee wordt inzicht gegeven in de organisatiekracht en wordt dialoog hierover in de organisatie voorbereid.


Meer doen met aandacht? 

Natuurlijk help ik je met Archimedes graag op weg om vorm te geven aan ontwikkeling van aandacht in processen op alle niveau's van de organisatie. Informeer gerust naar onze opleidingen, tools, subsidiemogelijkheden en mogelijkheden om aan te haken in ons netwerk.


Ik wens je volle aandacht voor wat belangrijk is.

Fijne vakantie,


Maarten 

Klik voor meer informatie op de respectievelijke afbeeldingen

Aandacht maakt alles mooier

Dat valt niet te ontkennen, maar aandacht waarvoor?

Open dag

Wil je een uitnodiging ontvangen?

Tijd voor de omgevingswet

Als de tijd voor transitie ontbreekt, hoe maak je van dat nadeel dan een voordeel? 

De rol van de adviseur bij MTO's

Waardoor onderzoek naar werkdruk een oplossing in de weg kan zitten en wat je daar aan kunt doen. 

Gericht contact of meer informatie?